studiebureau_van_echelpoel_wordt_vestad

Van Studiebureau Van Echelpoel naar Vestad

In elf jaar tijd evolueerde Studiebureau Van Echelpoel naar een solide ingenieursgroep in de Kempen en daarbuiten. Met als specialiteiten stabiliteit, energie en veiligheid. Om in de toekomst nog steviger in de schoenen te staan en de meest veelzijdige bouwpartner te zijn van architectenbureaus en bouwheren, kiest het bedrijf bewust voor een nieuwe naam: Vestad.

Samen met zijn team bouwde zaakvoerder en oprichter Kristof Van Echelpoel het gelijknamige Studiebureau uit tot een gevestigde waarde in de Kempense bouwwereld. Sinds twee jaar staat ook ingenieur Jyrki Leysen mee aan het roer. Met 8 ingenieurs, 2 gespecialiseerde projectmedewerkers en 2 administratieve krachten, bundelt het studie- en adviesbureau veel kennis onder één dak. Tijd nu om dit unieke karakter verder te ontwikkelen.

“En dat is onze veelzijdigheid”, leggen de zaakvoerders uit. “Onze ingenieurs zijn van vele markten thuis. “Van alle facetten die komen kijken bij de stabiliteit van een gebouw tot EPB, de regelgeving rond ventilatie en alle veiligheidsaspecten verbonden aan bouwprojecten. Zo zijn we ons gaandeweg gaan specialiseren om een allround partner te zijn voor architectenbureaus, bouwheren, projectontwikkelaars en lokale overheden.”

Niet langer Van Echelpoel

Om deze veelzijdigheid in de toekomst verder uit te bouwen, trekken de zaakvoerders de kaart van een naamswijziging. “Van Echelpoel is te sterk verbonden aan mijn persoon”, verklaart Kristof Van Echelpoel. “We zetten de deur ook graag open voor andere ingenieurs of bouwpartners om onze expertise verder uit te bouwen.”

Dicht bij iedereen

En zo wordt Studiebureau Van Echelpoel nu Vestad. Een naam die stiekem knipoogt naar zijn geschiedenis, namelijk Van Echelpoel Studie en Advies. Een solide naam voor een veelzijdige ingenieursgroep. “En hier staat ‘groep’ niet symbool voor ‘minder persoonlijk’“, benadrukken de zaakvoerders. “Maar wel voor één team dat een bouwproject in zijn geheel aanpakt. Onze identiteit willen we kost wat kost behouden. Zo willen we dicht bij iedereen blijven staan, zowel bij onze klanten en partners als intern.”

Nieuw kantoor

Met deze naamsverandering gaat ook een verhuis naar een nieuw kantoor gepaard. “We steken de baan over”, glimlacht Kristof Van Echelpoel. “We verhuizen binnenkort naar een gloednieuw gebouw aan Poederleese weg 20. Ons huidig kantoor barst letterlijk uit zijn voegen. Onze nieuwe stek schept ruimte en onderstreept het veelzijdige karakter waarin we vele voordelen zien voor onze bouwpartners.”

De verhuis is gepland voor mei.

Deel

Voeg uw opmerkingen toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *