Stabiliteit

Stabiliteitsstudie en advies voor bouwprojecten.

Een bouw-, verbouwings- of renovatieproject? Vestad brengt de structurele elementen van je gebouw in kaart.

Welke stabiliteitsstudies?

Van particulier, architect, projectontwikkelaar tot aannemer: Vestad verzorgt je stabiliteitsstudie op maat. Of het nu over kleine of grote bouwprojecten gaat, residentieel of industrieel, we ontwerpen de stabiliteitsstructuur volgens de wettelijk geldende normen zonder daarbij het architecturale en economische aspect uit het oog te verliezen.

Onze expertise ligt in:

  • Betonconstructies
  • Staalconstructies
  • Houtconstructies

Op basis van de resultaten van het grondonderzoek ontwerpen we de meest economisch verantwoorde oplossing voor de fundering.

Stabiliteitsplannen

Het basisproduct dat wij je leveren, zijn de stabiliteitsplannen. Deze plannen maken onze ervaren tekenaars en modelleurs met de nodige zorg op. Ze zijn de vertaling van de uitgevoerde stabiliteitsstudie en bevatten voldoende en duidelijk leesbare details zodat zowel bouwheer, architect als aannemer kunnen zien hoe de constructie gebouwd moet worden.

De kwaliteit of sterkte van de verschillende bouwmaterialen (metselwerk, beton, staal, hout,…) vind je duidelijk terug op de plannen, alsook de belastingen waarmee rekening gehouden werd in de berekening. Wapeningsplannen worden voorzien van de bijhorende borderellen.

Op verzoek ontvang je ook de meetstaten en lastenboekomschrijvingen van de structurele elementen van het gebouw.

Ook voor de controle van technische fiches van de constructieve elementen en van de uitvoering op de werf kan je bij ons terecht. Zo ben je extra verzekerd dat alles uitgevoerd wordt op een kwaliteitsvolle manier.

Vraag je offerte

Met welke meerwaarde voor de architect?

Vroeg in het ontwerpproces

Om het bouwproject kostenefficiënt en doeltreffend aan te pakken, zien we vele voordelen om als ingenieursgroep zo vroeg mogelijk betrokken te worden in het bouwproces, liefst al in de ontwerpfase.

Want precies in deze fase moeten we rekening houden met meerdere aspecten: esthetiek, bouwkosten, flexibiliteit, integratie van technieken, duurzaamheid, logica van de constructie,… Door die van in het begin tegenover elkaar af te wegen, komen we met het ganse bouwteam tot een geoptimaliseerd ontwerp.

BIM

Op vraag werkt Vestad met Revit-software jouw project uit in een 3D-model. Dit maakt het mogelijk om nauwer samen te werken met de architect en andere adviseurs. Zo komen we tot één geïntegreerd model dat alle informatie van het project bundelt (BIM).

Zo wordt het project als het ware eerst virtueel gebouwd, met als voordeel dat alle conflictsituaties vooraf inzichtelijk gemaakt en opgelost kunnen worden.

Leergierig

Onze ingenieurs en bouwkundigen zijn leergierig. Ze houden hun kennis van de materie up-to-date door zich regelmatig bij te scholen en hun expertise met elkaar te delen.

Ze hebben een neus voor tools en technische programma’s om het partnership met de architect efficiënt te laten verlopen voor beide partijen.